سال هاي گذشته - calendar- مرکز تقویم
-
14021. خورشیدگرفتگي حلقوی- کلی: پنج شنبه 31 فروردین، غير قابل رؤيت در ايران. اين گرفتگي در جنوب شرق آسیا، شرق هند، استرالیا، فیلیپین و نیوزیلند(زلاندنو) به صورت جزیی و در اندونزی، بخش کوچکی از غرب استرالیا و پاپوآ گینهنو به صورت ترکیبی(حلقوی- کلی) قابل مشاهده است.
2. خورشیدگرفتگي حلقوی: شنبه 22 مهر، غير قابل رؤيت در ايران. اين گرفتگي در غرب گرینلند، آمریکای شمالی به جز بخش کوچکی از غرب آن و آمریکای جنوبی به جز بخشی از جنوب آن قابل مشاهده است.
-
14011- خورشيدگرفتگي جزیی: سه شنبه 3 آبان، قابل رؤيت در ايران. اين خورشيدگرفتگي از نوع جزیي است. در تهران، خورشیدگرفتگي در ساعت 13 و 41 دقيقه شروع میشود. در ساعت 14 و 58 دقیقه، گرفتگی به بیشترین مقدار خود میرسد و ماه 55 درصد از قرص خورشيد را ميپوشاند و گرفتگي در ساعت 16 و 9 دقيقه پايان مييابد. زمان و حداكثر مقدار پوشيدگي در ساير نقاط ايران با تهران متفاوت است. اين مقدار از حداکثر 62 درصد در شمال شرق کشور تا حداقل 39 درصد در جنوب شرق كشور متغير است. اين گرفتگي در نیمه غربی آسیا، اغلب نقاط اروپا و شمال شرق آفریقا به صورت جزیی قابل مشاهده است.
2- خورشيدگرفتگي جزیی: آغاز گرفتگی شنبه 10 اردیبهشت. غير قابل رؤیت در ايران. اين گرفتگي در جنوب آمریکای جنوبی و بخش کوچکی از جنوبگان قابل مشاهده است. -
1400
1- خورشیدگرفتگي حلقوی: پنج شنبه 20 خرداد، غير قابل رؤيت در ايران. اين گرفتگي در شمال آسیا، اروپا به جز جنوب آن و شمال آمریکای شمالی قابل مشاهده است.
2- خورشیدگرفتگي کلی: شنبه 13 آذر، غير قابل رؤيت در ايران. اين گرفتگي در آفریقای جنوبی، جنوب اقیانوس اطلس، جنوبگان و بخشی از جنوب شرقی استرالیا قابل مشاهده است.
-
1399
1- خورشیدگرفتگی: یکشنبه 1 تیر، قابل رؤیت در ایران. اين خورشيدگرفتگي از نوع حلقوي است كه در ايران و بسياري از نقاط جهان به صورت جزیي ديده ميشود. در تهران، خورشیدگرفتگي در ساعت 9 و 5 دقيقه شروع می شود. در ساعت 10 و 16 دقیقه، گرفتگی به بیشترین مقدار خود میرسد و ماه 48 درصد از قرص خورشيد را ميپوشاند و گرفتگي در ساعت 11 و 38 دقيقه پايان مييابد. زمان و حداكثر مقدار پوشيدگي در ساير نقاط ايران با تهران متفاوت است. اين مقدار از حداكثر 98 درصد در جنوب شرق تا حداقل 29 درصد در شمال غرب كشور متغير است. اين گرفتگي در آفریقا بجز بخشی از غرب آن، جنوب شرق اروپا و آسیا به صورت جزیی و در بخشی از جمهوری کنگو، سودان جنوبی، اتیوپی، یمن، عربستان سعودی، عمان، پاکستان، شمال هند، جنوب چین، تایوان به صورت حلقوی قابل مشاهده است.
2- خورشيدگرفتگي کلی: دوشنبه 24 آذر، غير قابل رؤيت در ايران. اين گرفتگي در جنوب اقیانوس آرام، آمریکای جنوبی، اقیانوس اطلس جنوبی و جنوبگان قابل مشاهده است.
-
13981-خورشیدگرفتگی: پنج شنبه 5 دی، قابل رؤیت در ایران. اين خورشيدگرفتگي از نوع حلقوي است كه در ايران و بسياري از نقاط جهان به صورت جزیي ديده ميشود. در تهران، ماه حداكثر 61 درصد از قرص خورشيد را ميپوشاند و قرص گرفتۀ خورشيد در حالي طلوع ميكند كه مراحل باز شدن را سپري ميكند. در تهران، گرفتگي در ساعت 8 و 23 دقيقه پايان مييابد. زمان و حداكثر ميزان پوشيدگي در ساير نقاط ايران با تهران متفاوت است. اين مقدار از حداكثر 86 درصد در جزایر خلیج فارس تا حداقل 46 درصد در شمال شرق كشور متغير است. اين گرفتگي در آسیا، بخشهایی از شمال و غرب استرالیا، بخشی از شمال شرق آفریقا، به صورت جزیی و در بخشی از عربستان سعودی، قطر، امارات متحده عربی، عمان، جنوب هند، سریلانکا، مالزی، سنگاپور، اندونزی، فیلیپین و برونئی به صورت حلقوی قابل مشاهده است.
2-خورشيدگرفتگي کلی: سه شنبه 11 تیر، غير قابل رؤيت در ايران. اين گرفتگي در بیشتر مناطق آمریکای جنوبی، بخشی از آمریکای مرکزی و اقیانوس آرام قابل مشاهده است. -
13971- خورشيدگرفتگي جزیی: جمعه 22 تیر، غير قابل رؤيت در ايران. اين گرفتگي در بخشهای کوچکی از جنوب استرالیا، نیوزلند و جنوبگان به صورت جزیی قابل مشاهده است.
2- خورشيدگرفتگي جزیی: شنبه 20 مرداد، غير قابل رؤيت در ايران. اين گرفتگي در بخش کوچکی از شمال شرق کانادا، بخشی از شمال اروپا و بخشهای میانی و شمالی آسیای شرقی به صورت جزیی قابل مشاهده است.
3- خورشيدگرفتگي جزیی: یک شنبه 16 دی، غير قابل رؤيت در ايران. اين گرفتگي در بخشهایی از شرق و شمال شرق آسیا، شمال اقیانوس آرام و بخش کوچکی از آلاسکا به صورت جزیی قابل مشاهده است.
-
13961- خورشيدگرفتگي کلی: دوشنبه 30 مرداد، غير قابل رؤيت در ايران. اين گرفتگي در بخشی از اقیانوس آرام، ایالات متحده آمریکا و بخشی از اقیانوس اطلس شمالی به صورت کلی و در منتهیالیه شرق روسیه، قسمتی از اقیانوس آرام، آمریکای شمالی و بخشهای شمالی آمریکای جنوبی و قسمتی از اقیانوس اطلس، بریتانیا و قسمتی از شمال غرب اروپا و قسمتی از غرب آفریقا به صورت جزیی قابل رؤيت است.
2- خورشيدگرفتگي جزیی: پنج شنبه 26 بهمن، غير قابل رؤيت در ايران. اين گرفتگي در بخشهایی از جنوب آمریکای جنوبی و جنوبگان به صورت جزیی قابل مشاهده است.
-
13951- خورشيدگرفتگي حلقوی: پنج شنبه 11 شهریور، غير قابل رؤيت در ايران. اين گرفتگي در قسمتی از اقیانوس اطلس جنوبی، بخشهایی از کشورهای گابون، کنگو، جمهوری دموکراتیک کنگو، تانزانیا، موزامبیک، ماداگاسکار و قسمتی از اقیانوس هند به صورت حلقوی و در بخشی از اقیانوس اطلس، قاره آفریقا بهاستثناء نوار کوچکی از شمال آن، جنوب غرب عربستان، یمن، اقیانوس هند، بخش کوچکی از جنوب غرب اندونزی و بخشی از جنوبگان به صورت جزیی قابل رؤيت است.
2- خورشيدگرفتگي حلقوی: یک شنبه 8 اسفند، غير قابل رؤيت در ايران. اين گرفتگي در بخشهایی از اقیانوس آرام، کشورهای شیلی، آرژانتین، اقیانوس اطلس جنوبی، آنگولا، جمهوری دموکراتیک کنگو و زامبیا به صورت حلقوی و در بخشهایی از اقیانوسهای آرام، اطلس و منجمد جنوبی، آمریکای جنوبی، جنوبگان، غرب و مرکز آفریقا به صورت جزیی قابل مشاهده است. -
13941- خورشيدگرفتگي جزئي: یک شنبه 22 شهریور، غير قابل رؤيت در ايران. اين گرفتگي در آفریقای جنوبی، نامیبیا، بوتسوانا، زیمباوه، بخش جنوبی کشورهای آنگولا، زامبیا، موزامبیک، ماداگاسکار، جنوب اقیانوس هند و بخشی از جنوبگان قابل رؤیت است.
2- خورشيدگرفتگي كلي: چهارشنبه 19 اسفند، غير قابل رؤيت در ايران. اين گرفتگي در بخشهایی از جزایر سوماترا، برونئی، شمال اندونزی، اقیانوس آرام به صورت كلي؛ بخش اعظم هند، شرق آسیا، استرالیا (به جز بخشی از جنوب شرق آن) و بخشی از اقیانوس آرام به صورت جزئي قابل مشاهده است. -
13931- خورشيدگرفتگي جزئي جمعه 29 اسفند، قابل رؤیت در ایران
مراحل گرفتگي در تهران:
آغاز : ساعت 13 و 43 دقيقه
حداكثر : ساعت 14 و 04 دقيقه
پايان : ساعت 14 و 25 دقيقه
اين خورشيدگرفتگي در اغلب مناطق شمالی و غربی کشور قابل مشاهده خواهد بود. در تهران، ماه حداكثر 1 درصد از قرص خورشيد را ميپوشاند. زمان و حداكثر ميزان پوشيدگي در ساير نقاط ايران با تهران متفاوت است. اين مقدار در شمال غرب كشور با 12 درصد به حداكثر مقدار خود ميرسد. اين خورشيدگرفتگي از نوع كلي است كه در ايران و بسياري از نقاط جهان به صورت جزئي ديده ميشود.
اين گرفتگي در بخشي از اقيانوس اطلس شمالي، مجمع الجزاير فاروئه و سفالبار به صورت كلي و در ايسلند، شرق گرينلند، اروپا، شمال آفريقا، شمال و غرب آسيا (از جمله بخشی از ايران) به صورت جزئي قابل مشاهده است.
2- خورشيدگرفتگي حلقوي: سه شنبه 9 ارديبهشت، غير قابل رؤيت در ايران. اين گرفتگي در بخش كوچكي از جنوبگان به صورت حلقوي و در بخشی از جنوبگان، استراليا و بخشي از جنوب اندونزي به صورت جزئي قابل رؤيت است.
3- خورشيدگرفتگي جزئي: پنج شنبه 1 آبان، غير قابل رؤيت در ايران. اين گرفتگي در آمريكاي شمالي، مكزيك، شرق کوبا و شرق سيبري قابل مشاهده است. -
13921- خورشيدگرفتگي حلقوی- کلي: یک شنبه 12 آبان، قابل رؤیت در ایران
اين گرفتگي ابتدا در بخشهای کوچکی از دنیا به صورت حلقوی و سپس در بخشهای دیگری به صورت کلی مشاهده میشود. اما در ایران، گرفتگی تنها در مناطق غربی و مرکزی کشور آن هم به صورت جزئی قابل رؤيت میباشد که زمان رؤيت شروع گرفتگی در آنها متفاوت است. همچنین بیشینه گرفتگی در هیچ نقطهای از ایران دیده نمیشود.
در تهران، گرفتگي در ساعت 16 و 50 دقيقه شروع میشود و در حالی که خورشیدگرفتگی هنوز به حداکثر خود نرسیده است، خورشید غروب میکند.
در غرب و مرکز ایران به صورت جزئی قابل رؤيت است. اين گرفتگي در بخشهايي از مسير سايه به صورت حلقوي و در بخشهاي ديگر به صورت كلي مشاهده ميشود. اين مسير از جنوب شرقی آمریکا شروع و از اقيانوس اطلس و از كشورهاي گابن، کنگو، جمهوری دموکراتیک کنگو (زئیر)، اوگاندا، کنیا و اتیوپی ميگذرد و در سومالی به پایان میرسد. همچنين در بخشهایی از شرق و جنوب شرق آمریکای شمالی، شمال آمریکای جنوبی، جنوب اروپا، تمام آفریقا (غير از جنوب آفریقای جنوبی) و بخشی از غرب آسیا به صورت جزئي رؤيت ميشود.
2- خورشيد گرفتگي حلقوي: جمعه 20 اردیبهشت، غير قابل رؤيت در ايران. اين گرفتگي در كشورهاي استرالیا، نیوزیلند (به جز بخشی از جنوب آن)، اندونزی، مالزی، بخشی از فیلیپین، مناطقي از اقيانوس آرام و بخش کوچکی از اقیانوس هند به صورت جزئی ديده ميشود. این گرفتگی در بخشهایی از استرالیا و اقیانوس آرام به صورت حلقوی قابل رؤيت است. -
13911- خورشيدگرفتگي حلقوي: دوشنبه 1 خرداد، غير قابل رؤيت در ايران. اين گرفتگي در بخشي از جنوب شرق چين، هنگ كنگ، شمال تايوان، جنوب شرق ژاپن و غرب ايالات متحده آمریکا به صورت حلقوي و در شرق و شمال شرق آسيا، اقيانوس آرام و آمريكاي شمالي به صورت جزئي قابل رؤيت است.
2- خورشيد گرفتگي كلي: چهارشنبه 24 آبان، غير قابل رؤيت در ايران. اين گرفتگي در بخشي از شمال استراليا و جنوب اقيانوس آرام به صورت كلي و در استراليا، زلاندنو، جنوب اقيانوس آرام، بخشي از جنوبگان و جنوب آمريكاي جنوبي به صورت جزئي قابل مشاهده است. -
13901- خورشيدگرفتگي جزئي، چهارشنبه 11 خرداد، غير قابل رؤيت در ايران. اين گرفتگي در بخشي از شمال شرق آسيا و شمال آمريكاي شمالي و ايسلند قابل رؤيت ميباشد.
2- خورشيد گرفتگي جزئي، جمعه 10 تير، غير قابل رؤيت در ايران. اين گرفتگي بخشي از جنوب اقيانوس هند قابل مشاهده است.
3- خورشيد گرفتگي جزئي، جمعه 4 آذر، غير قابل رؤيت در ايران. اين گرفتگي در بخشي از آفريقاي جنوبي، نيوزلند،تاسماني و جنوبگان قابل رؤيت ميباشد.
-
13891- خورشيد گرفتگي جزئي سهشنبه 14 دي، قابل رؤیت در ایران
مراحل گرفتگي در تهران:
آغاز: ساعت 11 و 21 دقيقه
حداكثر: ساعت 12 و 51 دقيقه
پايان: ساعت 14 و 15 دقيقه
در تهران، ماه حداكثر 39 درصد از قرص خورشيد را ميپوشاند. زمانهاي ياد شده و حداكثر ميزان گرفتگي در ساير نقاط ايران با تهران متفاوت است. اين مقدار از حداقل 9 درصد در جنوب شرقي تا حداكثر53 درصد در شمال غربي كشور متغير است.
اين گرفتگي در اروپا، نيمه شمالي آفريقا، آسيا (به جز بخشي از شرق و جنوب آن) قابل رؤيت ميباشد.
2- خورشيدگرفتگي كلي، يكشنبه 20 تير، غير قابل رؤيت در ايران. اين گرفتگي در بخشي از جنوب كشورهاي شيلي و آرژانتين به صورت كلي ديده ميشود. اين گرفتگي در كشورهاي پاراگوئه، اروگوئه، شيلي، آرژانتين و بخشهايي از كشورهاي پرو، بوليوي و برزيل به صورت جزئي مشاهده ميگردد.
-
13881- خورشيدگرفتگي جزئي چهارشنبه 31 تير، قابل رؤیت در ایران
اين گرفتگي در مناطق مركزي و شرقي ايران قابل رؤيت است. در تهران، قرص گرفتة خورشيد در حالي طلوع ميكند كه مراحل باز شدن را سپري ميكند. گرفتگي در ساعت 6 و 16 دقيقه بامداد پايان مييابد. اين گرفتگي در بخشي از كشورهاي هند، نپال، بوتان، بنگلادش، ميانمار، چين و جزاير جنوبي ژاپن به صورت كلي ديده ميشود. اين گرفتگي در آسيا جز بخشي از جنوب آن به صورت جزئي ديده ميشود.
2- خورشيدگرفتگي جزئي جمعه 25 دي، قابل رؤیت در ایران
مراحل گرفتگي در تهران:
آغاز : ساعت 9 و 21 دقيقه
حد اكثر : ساعت 10 و 23 دقيقه
پايان : ساعت 11 و 30 دقيقه
در تهران، ماه حداكثر 7 درصد از قرص خورشيد را ميپوشاند. زمان و حداكثر ميزان پوشيدگي در ساير نقاط ايران با تهران متفاوت است. اين مقدار از حداكثر 26 درصد در جنوب شرق تا حداقل 4 درصد در شمال غربي كشور متغير است. اين خورشيدگرفتگي از نوع حلقوي است كه در ايران و بسياري از نقاط جهان به صورت جزئي ديده ميشود.
اين گرفتگي در بخشي از كشورهاي جمهوري آفريقاي مركزي، زئير، اوگاندا، كنيا، جزاير مالديو، جنوب هند، سريلانكا، بنگلادش، ميانمار و چين به صورت حلقوي ديده ميشود. اين گرفتگي در بيشتر آسيا، مركز و جنوب اروپا و آفريقا (جز شمال غرب و بخش كوچكي از جنوب آن) به صورت جزئي مشاهده ميگردد.
-
13871- خورشيدگرفتگي جزئي جمعه 11 مرداد، قابل رؤیت در ایران
مراحل گرفتگي در تهران:
آغاز : ساعت 13 و 34 دقيقه
حد اكثر : ساعت 14 و 33 دقيقه
پايان : ساعت 15 و 28 دقيقه
در تهران، ماه حداكثر 25 درصد از قرص خورشيد را ميپوشاند. زمان و حداكثر میزان پوشيدگي در ساير نقاط ايران با تهران متفاوت است. اين مقدار از حداكثر 43 درصد در شمال شرق تا حداقل 11 درصد در جنوب غربي كشور متغير است. اين خورشيدگرفتگي از نوع كلي است كه در ايران و بسياري از نقاط جهان به صورت جزئي ديده ميشود. اين گرفتگي در بخش كوچكي از شمال كانادا و جزاير شمالي آن ، شمال گرينلند، شمال و نواحي مركزي روسيه، غرب مغولستان، نواحي مركزي چين به صورت كلي ديده ميشود. اين گرفتگي در شمال كانادا ، اروپا جز بخشي از جنوب آن و آسيا جز بخش كوچكي از جنوب غرب و شرق آن به صورت جزئي ديده ميشود.
2- خورشيد گرفتگي حلقوي: دوشنبه 7 بهمن، غیر قابل رؤیت در ایران. اين گرفتگي در بخشي از اقيانوس اطلس جنوبي، اقيانوس هند، جنوب جزيرة سوماترا و برونئي به صورت حلقوي و در جنوب آفريقا، نيمي از جنوبگان، جنوب شرق آسيا و بخشي از استراليا به صورت جزئي ديده ميشود.